Smaka Sverige

Aktuellt

Fantastisk råvara med olika egenskaper. I dag hyllar vi äpplet lite extra då det är äppelmustens dag! 
#svenskdryck #äpplen #must Högre kvalitet på råvaror och produkter är en av anledningarna till att konsumenter vill handla direkt med producenter. 
Läs mer i rapporten om ”Konsumtion med kort livsmedelskedja”. https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ovr515k.html

#konsument # producent #svenskmat #kortlivsmedelskedja Fantastiska råvaror och förädlade produkter på #MAT2019. På ett seminarie pratade SLU, EPOK om valet mellan lokal mat och ekologisk mat. Slutsatsen var att det ena behöver inte utesluta det andra. 
#svenskmat #närodlat #ekologiskt

@matsmaland
På livsmedelsstrategins första kluster träff inspireras vi av fyra län, Richard Tellström berättar om mat som livsmedellsvärderingar. 
#livsstrat #klustertraff #livsmedelsstrategi #svenskmat #inspiration #samverkan #jordbruksverket Honungens dag idag! Hör ni surret från bina? Boveteodlingen tillhör Thomas Dalkvist. 
Uppmärksamma binas betydelse för den biologiska mångfalden genom att köpa äkta svensk honung idag. 
#svenskmat #honung #bin #biodling #bovete #surr En dag på försommaren serverades en god lunch i en lanthandel med egenrökta produkter. 
En smak av Sverige helt enkelt. 
#tiveden #smakapåsverige #närproducerat #lanthandel #sommar

Twitter

  • Maten och drycken är viktiga för den utländska turisten. Spännande mötesplats i Skåne i veckan med fokus på #mat,… https://t.co/pusFBuR4BS

Facebook

Facebook

youtube

YouTube

jordbruksverket

Jordbruksverket

EU-stÖd

EU-loggan

Saknar du något?

Hjälp oss göra Smaka Sverige ännu bättre. Hör av dig om du har kunskap och tips du vill dela med dig av.