Smaka Sverige

Conference

Conference. Foto: Hans Lundberg

Kategori

Frukt, bär och nötter

Mognadstid

Början av november med hållbarhet under en månad

I produktion sedan

1800-talet





Frukten är medelstor till stor, ofta med en karaktäristisk flasklik form. Skalet kan beskrivas som tjockt, till färgen gröngult med partier av brun rost. Köttet är vitt med laxfärgad ton, fint utan stenbildningar, tämligen saftigt och med behaglig söt smak och fin arom påminnande om melon.  

Ursprung

Uppdragen i England och namngiven efter en päronkonferens i London 1885. Träd av sorten kom till Alnarp 1896, varifrån den spreds till andra delar av södra Sverige. ’Conference’ är idag en vanlig sort i svenska livsmedelsbutiker, dels från svenska fruktodlingar och dels importerad.

Odlingsområden

Odlingsområde I-II.

Sensorik

Enligt smaktestet som genomförtslänk till annan webbplats är Conference ett hårt, krispigt och saftigt päron med tydlig sötma och doft av citrus.  Konsistensen är också något kornig/grynig.

Uppdaterad 17 april 2015

Dela

Taggar