Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
Person presenterar i aulan på Stockholm Gastronomiska Konferens

Stockholm Gastronomy Conference samlar forskare från Europa för att diskutera bland annat matkultur och måltidsturism.

Publicerades

Fokus på forskning om mat, dryck och måltidsturism på Stockholm Gastronomy Conference

På Stockholm Gastronomy Conference, den 23–25 november, möts tongivande forskare från hela Europa för att tillsammans lyfta fram gastronomin som ett betydelsefullt forskningsområde och sätta fokus på viktiga utvecklingsfrågor.

I seminarierna diskuteras bland annat hur kan man kan använda smak och njutning som verktyg för förändring? Hur kan maten länkas tydligare till jorden, platsen och kulturen? Hur kan vi förändra normer samt tillföra kunskap och yrkesskicklighet? Totalt finns 150 presentationer att välja bland.

Konferensen som hålls på Stockholms universitet innehåller även en rad inspirerande måltider med lokal förankring som engagerar kockar från hela landet.

Konferensen hålls i Stockholm med anledning av att Stockholm är Europas gastronomiska huvudstad 2023.

Se mer information på European Capital of Gastronomy 2023 Länk till annan webbplats.